Избор на стъкла за нови прозорци

Стъклопакетът може да подобри или наруши топлинната и енергийната ефективност на дома. Прозорците с неправилен тип стъкло ще доведат до прегряване на помещенията през лятото, а през зимата ще пропуснат топлината навън. Това може да увеличи разходите ви за отопление и охлаждане целогодишно и да направи дома ви по-малко удобно място. Правилното стъкло може да накара вашите прозорци да работят за вас, с оптимална ефективност през цялата година.

Двойно и тройно остъкляване: кое стъкло е най-добро за новите прозорци?

Единичните стъкла в прозорците са вече част от миналото. Тъй като енергийната ефективност е от първостепенно значение както за строителите, така и за собствениците на жилища днес, повечето прозорци сега са най-малко с двоен стъклопакет – което означава, че всеки прозорец се състои от две стъкла, свързани с дистанционер, като пространството между тях е запълнено с изолиращ газ. Те също могат да бъдат и с троен стъклопакет. Трислойните прозорци са по-скъпи от прозорците с двоен стъклопакет.
Дизайнът на дистанционера, който свързва двета (или три) стъкла, също е важен за цялостната работа по изолация на стъклопакета. В миналото металът е бил основният материал, използван в дистанционери. Проводимостта на метала създава проблеми, обаче, и тези видове дистанционери причиняват конденз и ледени кристали. Най-масов за момента си остава алуминиевият дистанционер, напълнен със силикагел за улавяне на излишната влага в стъклопакета.
Негов заместник е пвц-дистанционера, с който значително се намалява вероятността от конденз по краищата.
Нов продукт е TPS-дистанционера или така наречения “топъл кант”.

Кое е най-доброто пълнене на прозоречно стъкло – въздух или инертен газ?

Преди години стъклопакетите бяха основно с въздух, но тъй като той се затопля и охлажда, неговото движение създава топли зони в горната част на прозореца и студени зони в долната му част. Замяната на въздуха с по-малко проводим газ намалява преноса на топлина, подобрявайки работата на остъкляването и понижавайки скоростта на топлопредаване. Повечето произведени днес стъклопакети са пълни с аргон или с криптон. И двата газа са нетоксични, нереактивни, бистри и без мирис. Газът аргон е по-широко използван, защото е по-ефективен от криптона. 

Low-E Нискоемисийно стъкло

Покритието ниска емисийнност (Low-E) е тънък слой метал, който се нанася от едната страна на стъклото по време на процеса на производство на стъкло. Покритието е почти невидимо и целта му е да забави скоростта, с която топлината преминава през стъклото. Покритието Low-E винаги се поставя от вътрешната страна на стъклопакета, за да се предпази от физически повреди.

За нас

Строителни фирми – каталог е възможност за всички професионалисти в тази сфера да  намерят нови клиенти и бизнес партньори. Нашата уеб платформа дава отлична възможност на малки и големи строителни компании.  Също така и на частни лица занимаващи се със строителство, ремонти и почистване да:

  • Да бъдат максимално лесно откриваеми в уеб пространството.
  • Да презентират своя бизнес, клиенти и изпълнени от тях проекти и услуги.
  • Да имат директна връзка чрез имейл, телефон, клиент – изпълнител на услуга.

Пишете ни

Локация

Visits: 108