Как да поддържате PVC прозорци

Как да почистим алуминиевите щори.
PVC прозорците изискват минимална поддръжка. Повторното боядисване и устойчивост на атмосферни влияния не са неща, за които ще трябва да мислите, когато сте избрали PVC дограма, но ще трябва да поддържате работните й части чисти, за да Ви служат безпроблемно дълго време.
Почистване на рамката

Добре е да почиствате дограмата си два пъти годишно – колкото по-често го правите, толкова по-лесна ще бъде задачата всеки път. Започнете с отворени прозорци и използвайте четка за да премахнете прах, мръсотия и паяжини, при необходимост използвайте маркуча на прахосмукачка, за да оберете останалото количество прах. Смесете малко течност за измиване в купа с топла вода и използвайте мека кърпа, за да избършете дограмата. Не използвайте тежки химически почистващи препарати или абразивни кърпи, гъби и кремове.

Ако мръсотията е особено упорита, опитайте с ПВЦ почистващ препарат от най-висок клас, който обикновено може да бъде закупен от всяка железария, но внимавайте да не го използвате върху силиконовите уплътнения, тъй като те могат да започнат да се нагъват.
Почистване на стъклото

Избягвайте да почиствате прозорците си на пряка слънчева светлина, тъй като това може да доведе до осветяване на очите. Най-добре е стъклото първо да се изтрие с влажна кърпа, за да се премахне излишната мръсотия. След като сте готови, започнете по традиционният начин с използване на почистващ препарат за стъкло. Изберете такъв, който не се замазва и го нанесете директно върху стъклото, като напръскате във всички ъгли. Използвайте качествена кърпа, която няма да остави влакна върху прозореца. След това използвайте чиста, суха кърпа от микрофибър, за да полирате стъклото до съвършенство.
Има рецепти за приготвяне на домашни препарати за почистване на стъкло. Само внимавайте да не използвате нещо, което може да повреди PVC профилите.
Поддръжка на заключващите механизми

За поддържане на работните части на прозорците трябва да се използва смазка или спрей с машинно масло. Това може да се прави на всеки шест месеца, за да работи всичко безпроблемно. Само внимавайте да не попадне масло върху стъклото.

Заключващи системи – при отворен прозорец напръскайте малко масло върху заключващата мартина – избършете излишното масло с кухненска ролка.
Панти – при отворен прозорец напръскайте масло върху тях. Ако почувствате пантите разхлабени, след като сте ги напръскали, може да използвате шестограм за затягане.

С тези прости съвети за поддръжка, се надяваме да ви помогнем да предотвратите дългосрочна повреда на дограмата, за да се наслаждавате дълго време на Вашите прозорци.

За нас

Строителни фирми – каталог е възможност за всички професионалисти в тази сфера да  намерят нови клиенти и бизнес партньори. Нашата уеб платформа дава отлична възможност на малки и големи строителни компании.  Също така и на частни лица занимаващи се със строителство, ремонти и почистване да:

  • Да бъдат максимално лесно откриваеми в уеб пространството.
  • Да презентират своя бизнес, клиенти и изпълнени от тях проекти и услуги.
  • Да имат директна връзка чрез имейл, телефон, клиент – изпълнител на услуга.

Пишете ни

Локация

Visits: 85